Hem      CV-mallar      Personligt Brev      Frågor & Svar      Kontakta Oss

Frågor & Svar

Här svarar vi på de vanligaste frågorna som handlar om CV och personligt brev. Vi uppdaterar listan löpande när vi får in återkommande frågor. Har du en fråga som inte du finner svar på här nedan, skicka oss då din fråga så återkommer vi med svar till dig så fort vi kan.

 

Fråga 1: Behöver jag skriva ut hela mitt personnummer i CV:et?
Svar: Ja, det tycker vi att du ska göra. Exempel: 19890101-0000.
Fråga 2: Måste jag bifoga ett foto på mig själv?
Svar: Nej, det är inte nödvändigt. Det är ditt CV och personliga brev som är mest intressant för en arbetsgivare. Vid en eventuell intervju kommer arbetsgivaren att träffa dig personligen.
Fråga 3: Måste jag ha ett personligt brev?
Svar: Det är upp till dig. Dina chanser kan öka genom att bifoga ett personligt brev. Det ger arbetsgivaren en liten idé om vad du är för person. Ett CV innehåller i stort sätt bara fakta. Med ett personligt brev kan du ge en bättre bild av dig själv och varför du passar för just den tjänsten.

 

 

Fråga 4: Bör jag lämna mitt CV personligen eller räcker det att jag skickar det via mejl?
Svar: Att lämna ditt CV personligen är att rekommendera, om det är möjligt. Det ger arbetsgivaren en uppfattning om dig direkt vid överlämnandet. Man brukar säga så är det första intrycket är väldigt betydande. I vissa fall är det inte möjligt att lämna ditt CV personligt, man kanske söker en tjänst i en annan stad eller via internet där arbetsgivaren oftast vill ha din ansökan via deras rekryteringssida eller via mejl.

Fråga 5: Hur skriver jag ett personligt brev?
Svar: Det är nog den vanligaste frågan. Vi ska försöka svara så enkelt vi kan. Precis som vi har skrivit under länken "Personligt Brev" så är det här du kan sticka ut från mängden av andra sökande. Det ger dig en chans att beskriva dig själv lite grann, tänk på att inte bli allt för personlig, utan håll dig till att beskriva varför Du passar för den aktuella tjänsten. Ta med några av dina starka sidor som passar tjänsten. Har några meriter som du tror kan öka dina chanser så bör du skriva det. Brevet behöver inte vara så långt, utan skriv det som är relevant och tänk på att den som läser ditt personliga brev ska vilja läsa vidare. Läs mer under länken "Personligt Brev".

Fråga 6: Jag är ung och har inga direkta arbetslivserfarenheter, hur ska jag skriva mitt CV?
Svar: Alla har vi varit unga och nya på arbetsmarknaden, det är inget konstigt med det. När man är ung och inte har några tidigare arbeten så gäller det att visa upp andra starka sidor. T.ex. utbildningar, språkkunskaper, kanske har du god vana att jobba med visa datorprogram. Har du eller har haft ett extrajobb sedan tidigare går det bra att skriva med det som yrkeserfarenhet och beskriva att det är ett extrajobb. Vi rekommenderar dock inte att ta med eventuella prao-jobb som yrkeserfarenhet, utan försök då istället ta med andra saker som vi nämnde innan. Om det finns möjlighet att lämna ditt CV direkt till arbetsgivaren så är det att rekommendera.

Fråga 7: Hur ska jag redovisa referenser?
Svar: Har du någon av våra cv-mallar så har du troligtvis sett att vi skriver "Referenser kan lämnas på begäran". Vi anser att referenser kan lämnas om arbetsgivaren frågar efter det. Men vi klargör att referenser finns om så skulle önskas. Det är bra att kontakta dina referenser innan och fråga om det går bra att nämna de som referens. En referens kan vara en tidigare chef.

Stort utbud av cv-mallar!

Vi har ett stort utbud av cv-mallar. Moderna och snygga med blandade layouter. Redo att laddas ner och fyllas i direkt. Lägg till eller ta bort information för att optimera dina chanser.. LÄS MER

Är du fundersam?

Alla är vi nya någon gång. Allt är inte självklart, vi har därför svarat på de vanligaste frågorna gällande cv, cv-mallar och personligt brev som dyker upp inför en intervju. Kolla här, kanske finner du svaret på dina frågor.. LÄS MER

Personligt brev.

Det svåraste är nog att skriva ett personligt brev, de flesta kan nog hålla med om det. Men det är din chans att sticka ut, sälja dig själv. Här skiljer du dig från resten av de andra sökande.. LÄS MER

 

Copyright © 2015 cvplatsen.se. Alla rättigheter förbehålls. Läs villkor här

Skapad av marcushenkel.se