Hem      CV-mallar      Personligt Brev      Frågor & Svar      Kontakta Oss

Personligt Brev

 

Vad är ett personligt brev?

Ett personligt brev bör alltid lämnas tillsammans med ditt cv när du lämnar in en jobbansökan. Eftersom ett personligt brev är svårt att skriva innan man vet vilken tjänst man tänker söka, och vad tjänsten handlar om, så kan vi inte skriva ett färdigt personligt brev åt dig. Vi kan istället hjälpa dig att själv skriva ett så bra personligt brev som möjligt med våra tips här nedan. Varje personligt Brev bör vara unikt och skrivet för att passa tjänsten du söker.

Det personliga brevet ger arbetsgivaren en bättre bild av dig som person. Därför kan det vara till stor fördel att även skriva ett personligt brev till varje tjänst du söker, att anpassa innehållet i det personliga brevet till varje tjänst. Skillnaden mellan ett cv och personligt brev är stor. Ett cv som du redan vet, innehåller till största del fakta. Olika yrkeserfarenheter, utbildningar och andra kunskaper du har. Du radar upp allt du kan och varit med om. I det personliga brevet fokuserar du mer på att förklara varför just du passar för tjänsten och varför de ska välja dig. Du lyfter fram kunskaper och erfarenheter som passar tjänsten du söker.

Vi rekommenderar att du tar god tid på dig när du skriver det personliga brevet. Det kommer vara det första intrycket som arbetsgivaren får av dig. Ett personligt brev bör inte vara för långt, men inte heller för kort. Det får inte vara så långt att arbetsgivaren tröttnar efter de första raderna. Du vill få personen att bli intresserad och skapa en vilja att läsa vidare redan på de första raderna. Vi brukar rekommendera att inte skriva ett personligt brev som är längre än ett A4. Bli inte långdragen och sväva inte iväg i saker som inte är relevanta. Bli inte allt för personlig, men lyft dina starka sidor och meriter som skulle kunna vara till din fördel i den tjänst du söker.

 

 

 

Fokusera på

Här nedan finner du punkter som är bra att ha med i ditt personligt brev.

  • Varför söker du den tjänsten?

  • Lite information om företaget. Det visar att du vet lite om företaget.

  • Vem du är.

  • Värför de ska välja just dig.

  • Dina starka sidor, t.ex. Noggrann, målinriktad, drivande.

  • Kunskaper och erfarenheter, kanske har du tidigare erfarenheter eller utbildningar inom området eller som kan vara til fördel.

  • Har du gjort något som du är nöjd över inom tidigare tjänster som kan vara värt att lyfta fram?

Som vi nämnde tidigare, rikta in brevet på tjänsten du söker och gör det intressant och relevant.
 
Här nedan ser du ett exempel på ett personligt brev.
 

Driven och tekniskt intresserad
söker tjänsten som systemtekniker

Tjänsten som systemtekniker hos er skulle passa mig väldigt bra. Jag har mycket erfarenhet inom liknande områden vad gäller datoriserade system och underhållsarbete. En noggrann och målinriktad person som gillar nytänkande och vill alltid utveckla mig inom mina områden. Med mycket kunskap i bagaget har jag dels varit med och utvecklat en ny metod inom tidigare arbete och drivit förbättringsarbete på hög nivå för att optimera det dagliga arbetet.

Har stor vana att arbeta i grupp och anpassar mig snabbt in i olika arbetslag. Att Företag AB lägger stor vikt på att ständigt förbättra och låta medarbetarna vara delaktiga i företaget utveckling ser jag som positivt då jag gärna tar ledarrollen och driver mina kollegor till samarbete.

Jag hoppas ni finner mig intressant och jag ser fram emot personligt möte mer er.

 

Med vänliga hälsningar,
Anders Andersson

 

Anders Andersson
19820909-0909
070-777 77 77
Strandgatan 10
666 31 Stockholm
anders.andersson@exempel.se

 

 

Stort utbud av cv-mallar!

Vi har ett stort utbud av cv-mallar. Moderna och snygga med blandade layouter. Redo att laddas ner och fyllas i direkt. Lägg till eller ta bort information för att optimera dina chanser.. LÄS MER

Är du fundersam?

Alla är vi nya någon gång. Allt är inte självklart, vi har därför svarat på de vanligaste frågorna gällande cv, cv-mallar och personligt brev som dyker upp inför en intervju. Kolla här, kanske finner du svaret på dina frågor.. LÄS MER

Personligt brev.

Det svåraste är nog att skriva ett personligt brev, de flesta kan nog hålla med om det. Men det är din chans att sticka ut, sälja dig själv. Här skiljer du dig från resten av de andra sökande.. LÄS MER

 

Copyright © 2015 cvplatsen.se. Alla rättigheter förbehålls. Läs villkor här

Skapad av marcushenkel.se